CV

Se fuldt CV her som pdf (CV in english as pdf)

 

Christian Friis Bach er adjungeret professor i international økonomi ved Københavns Universitet/LIFE, særlig rådgiver for EU kommissær Connie Hedegaard og iværksætter med virksomhederne ViewWorld og Worldbarrow.

 

Han er tidligere international chef i Folkekirkens Nødhjælp, ansat ved DR/Orientering og har været konsulent for Verdensbanken, Udenrigsministeriet, EU, UNDP m.fl.

 

I sin fritid har Christian Friis Bach været aktiv i en række frivillige organisationer heriblandt Mellemfolkeligt Samvirke (formand), Amnesty International, U-landsimporten og WWF Verdensnaturfonden. I 1993-94 var han initiativtager til dannelsen af Max Havelaar Fonden i Danmark, og fik i den forbindelse Fords Initiativpris. Senest har han været med til at stifte Dansk Initiativ for Etisk Handel.

 

Han har rejst i en lang række lande i Afrika, Latinamerika og Asien, og har holdt foredrag og skrevet bøger og artikler om internationale emner. Derudover har han siddet i en række danske og internationale bestyrelser. 

 

Christian Friis Bach er oprindeligt uddannet agronom fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole med hovedvægten indenfor kemiske fag og tog i 1996 en Ph.D. grad i International Økonomi fra samme sted. Herudover har han taget Tillægsuddannelsen ved Danmarks Journalisthøjskole.

 

Christian Friis Bach er født i 1966. Han er gift, har tre børn og driver i fritiden et mindre landbrug ved Ganløse. Han er folketingskandidat for Det Radikale Venstre i Egedal/Hillerød Kredsen og medlem af kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune.